Tiitinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tiitinen

Tiitinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 5 000:s suomalainen on Tiitinen.

Tiitisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1238 max

v. 2014 1063

v. 2015 1053

v. 2016 1058

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tiitinen on noin sijalla 800.

Nimi on ollut melko laajalti käytössä Savossa. Vuonna 1890 Tiitinen-nimisiä oli pelkästään Savon maaseudulla 200–500.

Tiitinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tiitinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Tiitinen on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Tiitinen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Tiitinen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 57 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Tiitisiä on 1 058.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1925

Tiitisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 100 Tiitisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Tiitisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Suonenjoki (20 vainajaa), Rautalampi (20) sekä Vesanto (11). Valtaosa asui Savossa ja Keski-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Tiitinen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 56.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1922–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1945–1999

Sana Tiitinen, Tiitisen tai Tiitiset esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Tiitinen

Tiitinen (paikannimi)Katuosoitteissa

Tiitinen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tiitinen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tiitinen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tiitisenkuja, Tiitisentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Tiitinen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiitiset ulkomailla

Ruotsissa Tiitinen oli 27 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тийтинен ("Tijtinen") tarkoittaa nimeä Tiitinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tijtin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tiitinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tiiti Tiitinen tai Tiitus Tiitinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Tiitinen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: tiitinen.com, tiitinen.fi, tiitinen.net, tiitinen.eu, tiitinen.info, tiitinen.name, tiitinen.org, tiitiset.com, tiitiset.eu, tiitiset.fi, tiitiset.info, tiitiset.name, tiitiset.net, tiitiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tiitinen i Finland. Surname Tiitinen in Finland.

©Tuomas Salste