Tiitta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tiitta

Tiitta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Tiittojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 269 max

v. 2014 236

v. 2015 233

v. 2016 230

v. 2017 230

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tiitta on noin sijalla 3 400.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1924

Tiittoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 28 Tiitan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Tiittojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Uukuniemi (7 henkeä) sekä Kesälahti (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Tiitta, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 16.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1912–1939
Yritykset
perust. 1950–2011

Sana Tiitta esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiitta osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Tiitta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tiitantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Tiitta

Tiitta on myös naisen etunimi. Vuonna 2017 Tiitta oli yhtenä etunimenä 54 naisella. Sukunimenä Tiitta on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 230 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (45 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (9).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тийтта ("Tijtta") tarkoittaa nimeä Tiitta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tiiti Tiitta tai Tiitus Tiitta.

Samankaltaisia nimiä kuin Tiitta

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Tiitta, Finland.

©Tuomas Salste