Tiitta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tiitta

Tiitta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Tiittojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 269 max

v. 2014 236

v. 2015 233

v. 2016 229

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tiitta on noin sijalla 3 400.

Tiitta on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tiitta ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1924

Tiittoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 31 Tiitan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Tiittojen yleisin asuinpaikka oli Uukuniemi (6 vainajaa). Valtaosa asui Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Tiitta, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 18.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1912–1939
Lakanneet yritykset
perust. 1950–2002

Sana Tiitta esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Tiitta osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Tiitta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tiitantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Etunimi Tiitta

Tiitta on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Tiitta oli yhtenä etunimenä 54 naisella. Sukunimenä Tiitta on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 229 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (45 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (9).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тийтта ("Tijtta") tarkoittaa nimeä Tiitta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tiiti Tiitta tai Tiitus Tiitta.

Samankaltaisia nimiä kuin Tiitta

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: tiitta.com, tiitta.net, tiitat.com, tiitat.eu, tiitat.fi, tiitat.info, tiitat.name, tiitat.net, tiitat.org, tiitta.eu, tiitta.fi, tiitta.info, tiitta.name, tiitta.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tiitta i Finland. Surname Tiitta in Finland.

©Tuomas Salste