Tiitto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tiitto

Tiitto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Tiittojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 304 max

v. 2014 313

v. 2015 315

v. 2016 315

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tiitto on noin sijalla 2 600.

Tiitto on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tiitto ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Tiitto on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Tiitto on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Tiitto ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 77 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Tiittoja on 315.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1923

Tiittoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 34 Tiiton asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Tiittojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Haapajärvi (22 vainajaa), Oulu (5) sekä Paavola (3). Lähes kaikki asuivat Pohjanmaalla ja Lapissa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Tiitto, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 19.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1955–2000

Sana Tiitto tai Tiiton esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Tiitto

Tiitto (paikannimi)Katuosoitteissa

Tiitto on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tiitto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tiitto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tiitontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Tiitto-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiitot ulkomailla

Ruotsissa Tiitto oli 32 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тийтто ("Tijtto") tarkoittaa nimeä Tiitto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tijttå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tiitto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tiitta Tiitto tai Tiitus Tiitto.

Samankaltaisia nimiä kuin Tiitto

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: tiitot.com, tiitot.eu, tiitot.fi, tiitot.info, tiitot.name, tiitot.net, tiitot.org, tiitto.com, tiitto.eu, tiitto.fi, tiitto.info, tiitto.name, tiitto.net, tiitto.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tiitto i Finland. Surname Tiitto in Finland.

©Tuomas Salste