Tiitu: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tiitu

Tiitu on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Tiitujen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 67

v. 2015 69

v. 2016 71

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tiitu on noin sijalla 8 700.

Tiitu-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Tiitu on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tiitu ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1987–2000
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Tiitu esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Tiitu

Tiitu (paikannimi)

Tiitu on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tiitu jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Tiitu-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Tiitu

Tiitu on myös etunimi. Vuonna 2016 Tiitu oli yhtenä etunimenä 173 naisella. Juuri etunimenä Tiitu onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 71 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä ensimmäisenä etunimenä (138 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (35).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тийту ("Tijtu") tarkoittaa nimeä Tiitu. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tiitus Tiitu tai Tiiti Tiitu.

Samankaltaisia nimiä kuin Tiitu

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tiitu i Finland. Surname Tiitu in Finland.

©Tuomas Salste