Tikanmäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tikanmäki

Tikanmäki on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Tikanmäkien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 77 max

v. 2014 114

v. 2015 116

v. 2016 116

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tikanmäki on noin sijalla 6 000.

Tikanmäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tikanmäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1932
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Tikanmäki esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Tikanmäki

Tikanmäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Tikanmäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tikanmäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tikanmäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tikanmäentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Tikanmäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тиканмяки ("Tikanmjaki") tarkoittaa nimeä Tikanmäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ticanmäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tikanmäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Tikanmaki tai Tikanmaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tiko Tikanmäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Tikanmäki

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: tikanmaet.com, tikanmaet.eu, tikanmaet.fi, tikanmaet.info, tikanmaet.name, tikanmaet.net, tikanmaet.org, tikanmaki.com, tikanmaki.eu, tikanmaki.fi, tikanmaki.info, tikanmaki.name, tikanmaki.net, tikanmaki.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tikanmäki i Finland. Surname Tikanmäki in Finland.

©Tuomas Salste