Tikkaoja: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tikkaoja

Tikkaoja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Tikkaojien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 46 max

v. 2014 55

v. 2015 56

v. 2016 57

v. 2017 57

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tikkaoja on noin sijalla 10 000.

Tikkaoja-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Tikkaojien enemmistö on naisia. Vuonna 2016 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 65 %.

Paikannimi Tikkaoja

Tikkaoja (paikannimi)Katuosoitteissa

Tikkaoja on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Tikkaoja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tikkaoja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tikkaojantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тиккаоя tarkoittaa nimeä Tikkaoja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tickaoia on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tikkaoja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Tikkaoja

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Tikkaoja, Finland.

©Tuomas Salste