Tilli: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tilli

Tilli on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 9 000:s suomalainen on Tilli.

Tillien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 660 max

v. 2014 624

v. 2015 624

v. 2016 621

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tilli on noin sijalla 1 400.

Tilli on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tilli ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Tilli on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Tilli on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Tilli ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 99 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Tillejä on 621.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1929

Tillejä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 53 Tillin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Tillien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Vehkalahti (17 vainajaa), Ylämaa (8) sekä Hamina (6). Lähes kaikki asuivat Etelä- ja Itä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Tilli, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 29.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1937
Lakanneet yritykset
perust. 1950–2002

Sana Tilli tai Tillin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Tilli

Tilli (paikannimi)Katuosoitteissa

Tilli on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tilli jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tilli esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tillikatu, Tillikuja, Tillinkuja, Tillinpiha, Tillinrinne, Tillintie, Tillisgränden, Tillisgården, Tillisvägen, Tillitie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Tilli-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tillit ulkomailla

Ruotsissa Tilli oli 33 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 210 henkeä, joiden sukunimi oli TILLI.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 50 henkeä, joiden sukunimi oli TILLI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тилли tarkoittaa nimeä Tilli. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tilla Tilli.

Samankaltaisia nimiä kuin Tilli

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: tilli.com, tilli.eu, tilli.fi, tilli.info, tilli.net, tilli.org, tilli.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tilli i Finland. Surname Tilli in Finland.

©Tuomas Salste