Tillikainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tillikainen

Tillikainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Tillikaisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 23 max

v. 2015 43

v. 2016 43

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tillikainen on noin sijalla 13 000.

Tillikainen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Tillikainen on melko pitkä nimi.

Tillikainen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tillikainen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тилликайнен tarkoittaa nimeä Tillikainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tillicain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tillikainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tilla Tillikainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Tillikainen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tillikainen i Finland. Surname Tillikainen in Finland.

©Tuomas Salste