Tilus: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tilus

Tilus on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Tilusten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 184 max

v. 2014 227

v. 2015 227

v. 2016 225

v. 2017 227

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tilus on noin sijalla 3 400.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Tilus on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Tilus on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Tilus ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 67 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Tiluksia on 227.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1888-1924

Tiluksia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 16 Tiluksen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Tilusten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Himanka (8 henkeä) sekä Oulu (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Tilus, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 11.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1899–1938
Yritykset
perust. –1999

Sana Tilus tai Tiluksen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Tilus

Tilus (paikannimi)Tilus (karttanimi)

Tilus on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Nyky-Suomen lisäksi Tilus esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Tilus jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Tilus esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tiluksentie, Tiluskaari, Tiluskatu, Tiluskuja, Tilustie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tilukset ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 197 henkeä, joiden sukunimi oli TILUS.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тилус tarkoittaa nimeä Tilus. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tilda Tilus.

Samankaltaisia nimiä kuin Tilus

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Tilus, Finland.

©Tuomas Salste