Timisjärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Timisjärvi

Timisjärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Timisjärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 38

v. 2016 38

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Timisjärvi on noin sijalla 14 000.

Timisjärvi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Timisjärvi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Timisjärvi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Timisjärvi

Timisjärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Timisjärvi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Timisjärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Timisjärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Timisjärventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Timisjärvi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тимисъярви ("Timisjarvi") tarkoittaa nimeä Timisjärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Timisierfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Timisjärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Timisjarvi tai Timisjaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Timi Timisjärvi tai Timea Timisjärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Timisjärvi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Timisjärvi i Finland. Surname Timisjärvi in Finland.

©Tuomas Salste