Timo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Timo

Timo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Timo-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 41 max

v. 2014 64

v. 2015 64

v. 2016 64

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Timo on noin sijalla 9 400.

Timo-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Timo on lyhyt nimi.

Timo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Timo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2004

Sana Timo esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Timo

Timo (paikannimi)Katuosoitteissa

Timo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä/kaupunginosa/kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Timo jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Timo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Timo, Timogränden, Timos väg, Timosgränden, Timostigen, Timovägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Timo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Timo

Timo on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Timo oli yhtenä etunimenä 50 344 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 60:s mies oli etunimeltään Timo. Juuri etunimenä Timo onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 64 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (46 142 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (4 202).

Timo-suku ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 203 henkeä, joiden sukunimi oli TIMO.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 6 henkeä, joiden sukunimi oli TIMO.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тимо tarkoittaa nimeä Timo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Timofei Timo tai Timea Timo.

Samankaltaisia nimiä kuin Timo

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Timo i Finland. Surname Timo in Finland.

©Tuomas Salste