Tjäder: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tjäder

Tjäder on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Tjäder-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 74

v. 2015 75

v. 2016 74

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tjäder on noin sijalla 8 400.

Tjäder-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Tjäder on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tjäder ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1903-1917

Tjäder-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 14 Tjäder-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Tjäder, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 8.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1927
Lakanneet yritykset
perust. 1945–1977

Sana Tjäder esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tjäder osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Tjäder esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tjädergatan, Tjädergränd, Tjädergränden, Tjäderstigen, Tjädervägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Tjäder-suku ulkomailla

Ruotsissa Tjäder oli 783 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Tjæder oli 16 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Tjäder on ollut 11 ihmisen sukunimi vuonna 2016. Tanskalaisittain kirjoitettu Tjæder on puolestaan ollut 10 hengellä.

747832116
Tjäder Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 161 henkeä, joiden sukunimi oli TJADER.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Tjader tai Tjaeder, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Tjäder

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tjäder i Finland. Surname Tjäder in Finland.

©Tuomas Salste