Tjäder: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tjäder

Tjäder on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Tjäder-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 74

v. 2015 75

v. 2016 74

v. 2017 72

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tjäder on noin sijalla 8 600.

Tjäder-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1903-1917

Tjäder-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 12 Tjäder-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Tjäder, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 5.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1927
Yritykset
perust. 1945–2006

Sana Tjäder esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tjäder osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Tjäder esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tjädergatan, Tjädergränd, Tjädergränden, Tjäderstigen, Tjädervägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tjäder-suku ulkomailla

Ruotsissa Tjäder oli 783 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Tjæder oli 16 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Tjäder on ollut 11 ihmisen sukunimi vuonna 2016. Tanskalaisittain kirjoitettu Tjæder on puolestaan ollut 10 hengellä.

727832116
Tjäder Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 154 henkeä, joiden sukunimi oli TJADER. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Tjader tai Tjaeder, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Tjäder

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Tjäder, Finland.

©Tuomas Salste