Toikka: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Toikka

Toikka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 3 600:s suomalainen on Toikka.

Toikkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1452 max

v. 2014 1510

v. 2015 1498

v. 2016 1507

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Toikka on noin sijalla 600.

Toikka on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Toikka ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Toikka on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Toikka on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Toikka ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 162 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Toikkia on 1 507.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1928

Toikkia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 98 Toikan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Toikkien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Vehkalahti (11 vainajaa), Viipuri (11) sekä Sippola (10). Valtaosa asui Kymenlaaksossa ja Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Toikka, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 55.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1906–1937
Lakanneet yritykset
perust. 1948–2003

Sana Toikka tai Toikan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Toikka

Toikka (paikannimi)Katuosoitteissa

Toikka on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 14 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Toikka jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Toikka esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Toikankatu, Toikankuja, Toikanpolku, Toikantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Toikka-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Toikat ulkomailla

Ruotsissa Toikka oli 25 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тойкка tarkoittaa nimeä Toikka. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Toimi Toikka tai Toini Toikka.

Samankaltaisia nimiä kuin Toikka

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: toikka.com, toikka.net, toikka.org, toikat.com, toikat.eu, toikat.fi, toikat.info, toikat.name, toikat.net, toikat.org, toikka.eu, toikka.fi, toikka.info, toikka.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Toikka i Finland. Surname Toikka in Finland.

©Tuomas Salste