Toimi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Toimi

Toimi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Toimien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 31

v. 2016 31

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Toimi on noin sijalla 16 000.

Toimi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Toimi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Toimi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1889–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–1999

Sana Toimi tai Toimet esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Toimi

Toimi (paikannimi)Katuosoitteissa

Toimi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Toimi jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Toimi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Toimenkatu, Toimitie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Toimi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Toimi

Toimi on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Toimi oli yhtenä etunimenä 653 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 4 300:s mies oli etunimeltään Toimi. Juuri etunimenä Toimi onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 31 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (484 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (169).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тойми tarkoittaa nimeä Toimi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Toini Toimi tai Toivo Toimi.

Samankaltaisia nimiä kuin Toimi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Toimi i Finland. Surname Toimi in Finland.

©Tuomas Salste