Toimi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Toimi

Toimi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Toimien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 31

v. 2016 31

v. 2017 30

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Toimi on noin sijalla 17 000.

Toimi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1889–1944
Yritykset
perust. –2012

Sana Toimi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Toimi

Toimi (paikannimi)Katuosoitteissa

Toimi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Toimi jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Toimi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Toimenkatu, Toimitie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Toimi

Toimi on myös miehen etunimi. Vuonna 2017 Toimi oli yhtenä etunimenä 615 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 4 600:s mies oli etunimeltään Toimi. Juuri etunimenä Toimi onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 30 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (446 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (169).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тойми tarkoittaa nimeä Toimi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Toini Toimi tai Toivo Toimi.

Samankaltaisia nimiä kuin Toimi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Toimi, Finland.

©Tuomas Salste