Toivanen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Toivanen

Toivanen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin yleinen. Noin joka 1 000:s suomalainen on Toivanen.

Toivasten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 5254 max

v. 1985 5083

v. 1998 5428

v. 2014 5522

v. 2015 5502

v. 2016 5502

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Toivanen on noin sijalla 100.

Toivanen kuuluu vanhoihin ja yleisiin savo-karjalaisiin -nen-päätteisiin sukunimiin. Katsottuna 1970-luvun alun puhelinluetteloista Toivanen oli selvästi yleisempi Savossa kuin Länsi-Suomessa.

Toivanen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Toivanen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Toivanen on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Toivanen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Toivanen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 1 375 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Toivasia on 5 502.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1934

Toivasia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 242 Toivasen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Toivasten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Juuka (44 vainajaa), Pielisjärvi (31) sekä Kuopio (28). Valtaosa asui Pohjois-Savossa ja Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Toivanen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 154.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1947–2002

Sana Toivanen tai Toivasen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Toivanen

Toivanen (paikannimi)Katuosoitteissa

Toivanen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Toivanen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Toivanen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Toivasentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Toivanen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Toivaset ulkomailla

Ruotsissa Toivanen oli 212 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Toivanen oli 15 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

550221215
Toivaset Pohjolassa

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 12 henkeä, joiden sukunimi oli TOIVANEN.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тойванен tarkoittaa nimeä Toivanen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Toifwain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Toivanen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Toive Toivanen.

Samankaltaisia nimiä kuin Toivanen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: toivanen.com, toivanen.eu, toivanen.fi, toivanen.info, toivanen.net, toivanen.org, toivaset.fi, toivanen.name, toivaset.com, toivaset.eu, toivaset.info, toivaset.name, toivaset.net, toivaset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Toivanen i Finland. Surname Toivanen in Finland.

©Tuomas Salste