Toivio: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Toivio

Toivio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Toivioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 422 max

v. 2014 412

v. 2015 405

v. 2016 407

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Toivio on noin sijalla 2 100.

Toivio on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Toivio ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1922

Toivioita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 40 Toivion asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Toivioiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Tampere (8 vainajaa), Helsinki (4) sekä Kuhmalahti (3). Valtaosa asui Hämeessä ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Toivio, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 32.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1908–1934
Lakanneet yritykset
perust. 1949–2001

Sana Toivio tai Toivion esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Toivio

Toivio (paikannimi)Katuosoitteissa

Toivio on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Toivio jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Toivio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Toivionkatu, Toiviontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Toivio-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Toivio

Toivio on myös etunimi. Etunimenä se on kuitenkin Suomessa harvinainen.

Toiviot ulkomailla

Ruotsissa Toivio oli 47 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тойвио tarkoittaa nimeä Toivio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Toifwiå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Toivio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Toivi Toivio.

Samankaltaisia nimiä kuin Toivio

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: toivio.com, toivio.fi, toivio.info, toivio.net, toivio.eu, toivio.name, toivio.org, toiviot.com, toiviot.eu, toiviot.fi, toiviot.info, toiviot.name, toiviot.net, toiviot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Toivio i Finland. Surname Toivio in Finland.

©Tuomas Salste