Toivo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Toivo

Toivo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Toivojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 274 max

v. 1985 259

v. 2014 277

v. 2015 279

v. 2016 282

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Toivo on noin sijalla 2 800.

Toivo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Toivo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1890-1920

Toivoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 32 Toivon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Toivojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Tampere (3 vainajaa) sekä Mouhijärvi (3). Lähes kaikki asuivat Uudellamaalla ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Toivo, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 30.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1891–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–1999

Sana Toivo tai Toivon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Toivo

Toivo (paikannimi)Katuosoitteissa

Toivo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Toivo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Toivo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Toivo Kuulan tie, Toivogatan, Toivogränden, Toivojentie, Toivomaantie, Toivonkatu, Toivonkuja, Toivonpolku, Toivonrinne, Toivontie, Toivostigen, Toivovägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Toivo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Toivo

Toivo on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Toivo oli yhtenä etunimenä 17 125 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 160:s mies oli etunimeltään Toivo. Juuri etunimenä Toivo onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 282 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тойво tarkoittaa nimeä Toivo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Toifwå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Toivo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Toivottu Toivo tai Toivikki Toivo.

Samankaltaisia nimiä kuin Toivo

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: toivo.com, toivo.eu, toivo.fi, toivo.org, toivo.info, toivo.name, toivo.net. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Toivo i Finland. Surname Toivo in Finland.

©Tuomas Salste