Tolkkinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tolkkinen

Tolkkinen on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Tolkkisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 134 max

v. 2014 124

v. 2015 125

v. 2016 125

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tolkkinen on noin sijalla 5 600.

Tolkkinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tolkkinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Tolkkisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 5 Tolkkisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1949–1998
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Tolkkinen tai Tolkkisen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Tolkkinen

Tolkkinen (paikannimi)Katuosoitteissa

Tolkkinen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tolkkinen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tolkkinen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tolkkisentie, Tolkkisten satamatie, Tolkkistentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Tolkkinen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tolkkiset ulkomailla

Ruotsissa Tolkkinen oli 19 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Толккинен tarkoittaa nimeä Tolkkinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tolkin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tolkkinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Tolkkinen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: tolkkinen.com, tolkkinen.eu, tolkkinen.fi, tolkkinen.info, tolkkinen.name, tolkkinen.net, tolkkinen.org, tolkkiset.com, tolkkiset.eu, tolkkiset.fi, tolkkiset.info, tolkkiset.name, tolkkiset.net, tolkkiset.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tolkkinen i Finland. Surname Tolkkinen in Finland.

©Tuomas Salste