Tölli: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tölli

Tölli on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 5 000:s suomalainen on Tölli.

Töllien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 359 max

v. 2014 977

v. 2015 995

v. 2016 1008

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tölli on noin sijalla 900.

Tölli on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tölli ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Tölli on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Tölli on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Tölli ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 356 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Töllejä on 1 008.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1924

Töllejä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 16 Töllin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Töllien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Nivala (9 vainajaa), Savitaipale (3) sekä Rovaniemen maalaiskunta (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Tölli, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 9.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1906–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1951–1996

Sana Tölli tai Töllin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Tölli

Tölli (paikannimi)Katuosoitteissa

Tölli on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tölli jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tölli esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Töllinkuja, Töllinrinne, Töllintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Tölli-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Töllit ulkomailla

Ruotsissa Tölli oli 20 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Tölli on ollut 6 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

1008206
Töllit Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 150 henkeä, joiden sukunimi oli TOLLI.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 17 henkeä, joiden sukunimi oli TOLLI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тёлли ("Tjolli") tarkoittaa nimeä Tölli. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Tolli tai Toelli, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Tölli

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: tolli.com, tolli.eu, tolli.info, tolli.fi, tolli.name, tolli.net, tolli.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tölli i Finland. Surname Tölli in Finland.

©Tuomas Salste