Toni: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Toni

Toni on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Toni-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2016 25

v. 2017 25

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Toni on noin sijalla 19 000.

Toni-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Toni on lyhyt nimi.

Toni on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Toni on suojattu 1948 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Toni-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Toni-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1912–1930
Yritykset
perust. 1945–2015

Sana Toni esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Toni

Toni (karttanimi)

Nimi Toni esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Toni jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Etunimi Toni

Toni on myös miehen etunimi. Vuonna 2017 Toni oli yhtenä etunimenä 17 612 suomalaisella (17 596 miestä, 16 naista), mikä tarkoittaa, että noin joka 160:s mies oli etunimeltään Toni. Juuri etunimenä Toni onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 25 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Toni-suku ulkomailla

Ruotsissa Toni oli 15 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 183 henkeä, joiden sukunimi oli TONI.

Tšekissä Toni oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 277 henkeä, joiden sukunimi oli TONI.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 16 henkeä, joiden sukunimi oli TONI.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tony Toni tai Tonja Toni.

Samankaltaisia nimiä kuin Toni

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Toni, Finland.

©Tuomas Salste