Topelius: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Topelius

Topelius on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Topeliusten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 26 max

v. 2015 20

v. 2016 20

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Topelius on noin sijalla 22 000.

Topelius-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 13. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Topelius on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Topelius ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1898–1928
Lakanneet yritykset
perust. 1984–2000

Sana Topelius tai Topeliuksen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Topelius osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Topelius esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Topeliuksenkatu, Topeliuksenpuistikko, Topeliuksentie, Topeliusesplanaden, Topeliusgatan. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Topeliukset ulkomailla

Ruotsissa Topelius oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Топелиус tarkoittaa nimeä Topelius. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Topi Topelius.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Topelius i Finland. Surname Topelius in Finland.

©Tuomas Salste