Topi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Topi

Topi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Topi-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 54

v. 2015 53

v. 2016 53

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Topi on noin sijalla 11 000.

Topi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Topi on lyhyt nimi.

Topi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Topi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1920–1939
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2002

Sana Topi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Topi

Topi (paikannimi)Katuosoitteissa

Topi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Topi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Topi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Topigränden, Topivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Topi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Topi

Topi on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Topi oli yhtenä etunimenä 5 043 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 600:s mies oli etunimeltään Topi. Juuri etunimenä Topi onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 53 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (4 261 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (782).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Топи tarkoittaa nimeä Topi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Topia Topi.

Samankaltaisia nimiä kuin Topi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Topi i Finland. Surname Topi in Finland.

©Tuomas Salste