Topi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Topi

Topi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Topi-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 54

v. 2015 53

v. 2016 54

v. 2017 54

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Topi on noin sijalla 11 000.

Topi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Topi on lyhyt nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1920–1939
Yritykset
perust. –2015

Sana Topi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Topi

Topi (paikannimi)Katuosoitteissa

Topi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Topi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Topi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Topigränden, Topivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Topi

Topi on myös miehen etunimi. Vuonna 2017 Topi oli yhtenä etunimenä 5 154 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 500:s mies oli etunimeltään Topi. Juuri etunimenä Topi onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 54 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (4 360 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (794).

Topi-suku ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 113 henkeä, joiden sukunimi oli TOPI. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Топи tarkoittaa nimeä Topi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Topias Topi.

Samankaltaisia nimiä kuin Topi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Topi, Finland.

©Tuomas Salste