Torkkel: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Torkkel

Torkkel on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Torkkelien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 302 max

v. 2014 272

v. 2015 270

v. 2016 271

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Torkkel on noin sijalla 2 900.

Torkkel on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Torkkel ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1921

Torkkeleja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 16 Torkkelin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Torkkelien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Muolaa (4 vainajaa) sekä Viipuri (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Torkkel, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1917
Lakanneet yritykset
perust. 1953–1999

Sana Torkkel esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Torkkel osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Torkkel esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Torkkelinkatu, Torkkelinkuja, Torkkelinpolku, Torkkelintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Torkkelit ulkomailla

Ruotsissa Torkkel oli 35 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Торккель tarkoittaa nimeä Torkkel. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Torkel Torkkel tai Tora Torkkel.

Samankaltaisia nimiä kuin Torkkel

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: torkkel.com, torkkel.eu, torkkel.fi, torkkel.info, torkkel.name, torkkel.net, torkkel.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Torkkel i Finland. Surname Torkkel in Finland.

©Tuomas Salste