Törmä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Törmä

Törmä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 6 000:s suomalainen on Törmä.

Törmien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 805 max

v. 1985 896

v. 2014 964

v. 2015 970

v. 2016 971

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Törmä on noin sijalla 900.

Törmä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Törmä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Törmä on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Törmä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Törmä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 66 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Törmiä on 971.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1924

Törmiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 66 Törmän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Törmien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Tampere (5 vainajaa), Punkalaidun (5) sekä Kankaanpää (5). Valtaosa asui Pohjois-Pohjanmaalla ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Törmä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 47.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1915–1938
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2001

Sana Törmä tai Törmän esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Törmä

Törmä (paikannimi)Katuosoitteissa

Törmä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 97 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on asutuskohde, kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Törmä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Törmä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Törmä, Törmäkatu, Törmäkuja, Törmänsivu, Törmäntie, Törmäpolku, Törmäsuora, Törmätie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Törmä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Törmät ulkomailla

Ruotsissa Törmä oli 203 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Tørmæ oli 7 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

9712037
Törmät Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 515 henkeä, joiden sukunimi oli TORMA.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 29 henkeä, joiden sukunimi oli TORMA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тёрмя ("Tjormja") tarkoittaa nimeä Törmä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Torma tai Toermae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Törmä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: torma.com, torma.eu, torma.fi, torma.net, torma.org, tormat.com, tormat.fi, tormat.net, torma.info, torma.name, tormat.eu, tormat.info, tormat.name, tormat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Törmä i Finland. Surname Törmä in Finland.

©Tuomas Salste