Torn: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Torn

Torn on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Torn-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 38

v. 2016 38

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Torn on noin sijalla 14 000.

Torn-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Torn on lyhyt nimi.

Torn on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Torn ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Thorn. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Torn-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Torn-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1948–1990

Sana Torn esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Torn

Torn (paikannimi)Katuosoitteissa

Torn on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä saari.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Torn jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Torn esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Torngatan, Torngränden, Tornstigen, Tornvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Torn-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Torn-suku ulkomailla

Norjassa Torn oli 5 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Hollannissa Torn oli 287 ihmisen sukunimi vuonna 2007.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 61 henkeä, joiden sukunimi oli TORN.

Tšekissä Torn oli 18 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 234 henkeä, joiden sukunimi oli TORN.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tor Torn tai Tora Torn.

Samankaltaisia nimiä kuin Torn

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: torn.com, torn.eu, torn.info, torn.net, torn.org, torn.fi, torn.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Torn i Finland. Surname Torn in Finland.

©Tuomas Salste