Tornivaara: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tornivaara

Tornivaara on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Tornivaarojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 20

v. 2016 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tornivaara on noin sijalla 22 000.

Tornivaara-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 13. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Tornivaara on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tornivaara ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Tornivaara

Tornivaara (paikannimi)Katuosoitteissa

Tornivaara on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tornivaara jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tornivaara esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tornivaarantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Tornivaara-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Торниваара tarkoittaa nimeä Tornivaara. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tornifwara on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tornivaara olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tor Tornivaara tai Tora Tornivaara.

Samankaltaisia nimiä kuin Tornivaara

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tornivaara i Finland. Surname Tornivaara in Finland.

©Tuomas Salste