Torp: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Torp

Torp on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Torp-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 45

v. 2016 47

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Torp on noin sijalla 12 000.

Torp-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Torp on lyhyt nimi. Torp päättyy p-kirjaimeen, mikä on Suomessa harvinaista.

Torp on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Torp ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1931
Lakanneet yritykset
perust. 1951–1995

Sana Torp esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Torp

Torp (paikannimi)Katuosoitteissa

Torp on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Torp jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Torp esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Karis Torpvägen, Torpgatan, Torpgränd, Torpgränden, Torpstigen, Torpvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Torp-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Torp-suku ulkomailla

Ruotsissa Torp oli 166 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Torp oli 2 202 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Torp on ollut 1 482 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

4716614822202
Torp Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 383 henkeä, joiden sukunimi oli TORP.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tor Torp tai Tora Torp.

Samankaltaisia nimiä kuin Torp

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Torp i Finland. Surname Torp in Finland.

©Tuomas Salste