Torvelainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Torvelainen

Torvelainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Torvelaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 46 max

v. 2015 31

v. 2016 31

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Torvelainen on noin sijalla 16 000.

Torvelainen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Torvelainen on melko pitkä nimi.

Torvelainen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Torvelainen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Торвелайнен tarkoittaa nimeä Torvelainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Torfwelain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Torvelainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Torvald Torvelainen tai Tora Torvelainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Torvelainen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Torvelainen i Finland. Surname Torvelainen in Finland.

©Tuomas Salste