Torvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Torvi

Torvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Torvien määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 283 max

v. 2014 202

v. 2015 204

v. 2016 201

v. 2017 200

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Torvi on noin sijalla 3 800.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Torvi on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Torvi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Torvi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 23 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Torvia on 200.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1930

Torvia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 44 Torven asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Torvien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Himanka (9 henkeä), Lemi (9) sekä Ylitornio (6). Valtaosa asui Pohjois-Suomessa ja Etelä-Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Torvi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 30.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Torvi

Torvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Torvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Torvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Torvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Torvenkatu, Torventie, Torvitie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Torvet ulkomailla

Ruotsissa Torvi oli 14 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Торви tarkoittaa nimeä Torvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Torfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Torvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Torvald Torvi tai Tora Torvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Torvi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Torvi, Finland.

©Tuomas Salste