Töyräs: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Töyräs

Töyräs on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Töyräiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 113 max

v. 2014 110

v. 2015 112

v. 2016 112

v. 2017 111

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Töyräs on noin sijalla 6 200.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1888-1922

Töyräitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Töyrään asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Töyräiden yleisin asuinpaikka oli Rovaniemen maalaiskunta (4 henkeä).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Töyräs, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 7.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Töyräs

Töyräs (paikannimi)Katuosoitteissa

Töyräs on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Töyräs jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Töyräs esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Töyräskatu, Töyräspolku, Töyrästie, Töyräänkatu, Töyrääntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Töyräät ulkomailla

Ruotsissa Töyräs oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тёуряс ("Tjourjas") tarkoittaa nimeä Töyräs. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Toyras tai Toeyraes, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Töyräs

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Töyräs, Finland.

©Tuomas Salste