Töyrylä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Töyrylä

Töyrylä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 8 000:s suomalainen on Töyrylä.

Töyrylöiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 663 max

v. 2014 678

v. 2015 671

v. 2016 667

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Töyrylä on noin sijalla 1 300.

Töyrylä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Töyrylä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Töyrylä on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Töyrylä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Töyrylä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 24 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Töyrylöitä on 667.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1925

Töyrylöitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 56 Töyrylän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Töyrylöiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Orimattila (7 vainajaa), Iitti (7), Helsinki (5) sekä Lapinjärvi (5). Lähes kaikki asuivat Etelä-Suomessa ja Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Töyrylä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 39.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1900–1922
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2003

Sana Töyrylä tai Töyrylän esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Töyrylä

Töyrylä (paikannimi)Katuosoitteissa

Töyrylä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 169 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Töyrylä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Töyrylä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Töyrylänkatu, Töyrylänkuja, Töyrylänpolku, Töyryläntaival, Töyryläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Töyrylä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Töyrylät ulkomailla

Ruotsissa Töyrylä oli 34 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тёурюля ("Tjourjulja") tarkoittaa nimeä Töyrylä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Töÿrÿlä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Töyrylä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Toyryla tai Toeyrylae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Töyrylä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: toyryla.com, toyryla.eu, toyryla.fi, toyryla.info, toyryla.name, toyryla.net, toyryla.org, toyrylat.com, toyrylat.eu, toyrylat.fi, toyrylat.info, toyrylat.name, toyrylat.net, toyrylat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Töyrylä i Finland. Surname Töyrylä in Finland.

©Tuomas Salste