Träsk: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Träsk

Träsk on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Träsk-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 87

v. 2015 86

v. 2016 86

v. 2017 84

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Träsk on noin sijalla 7 600.

Träsk-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1925

Träsk-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 14 Träsk-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Träsk-nimisten yleisin asuinpaikka oli Vöyri (5 henkeä).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Träsk, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 9.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Träsk

Träsk (paikannimi)Katuosoitteissa

Träsk on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Träsk jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Träsk esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hylta Träskvägen, Svedja Träskvägen, Träsk, Träsk Långö, Träsk överväg, Träskgatan, Träskgränd, Träskgränden, Träskstigen, Träskvägen, Västra Träskvägen, Östra Träskvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Träsk-suku ulkomailla

Ruotsissa Träsk oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 6 162 henkeä, joiden sukunimi oli TRASK. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 198 henkeä, joiden sukunimi oli TRASK.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Trask tai Traesk, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Träsk

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Träsk, Finland.

©Tuomas Salste