Tuhkalainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tuhkalainen

Tuhkalainen on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Tuhkalaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 98 max

v. 2014 99

v. 2015 101

v. 2016 101

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tuhkalainen on noin sijalla 6 600.

Verrattuna muihin sukunimiin Tuhkalainen on melko pitkä nimi.

Tuhkalainen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tuhkalainen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Tuhkalaisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Tuhkalaisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1948–1978
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Tuhkalainen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Tuhkalainen

Tuhkalainen (paikannimi)Katuosoitteissa

Tuhkalainen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tuhkalainen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tuhkalainen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tuhkalaisentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Tuhkalainen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тухкалайнен tarkoittaa nimeä Tuhkalainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tuchcalain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tuhkalainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Tuhkalainen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: tuhkalainen.com, tuhkalainen.eu, tuhkalainen.fi, tuhkalainen.info, tuhkalainen.name, tuhkalainen.net, tuhkalainen.org, tuhkalaiset.com, tuhkalaiset.eu, tuhkalaiset.fi, tuhkalaiset.info, tuhkalaiset.name, tuhkalaiset.net, tuhkalaiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tuhkalainen i Finland. Surname Tuhkalainen in Finland.

©Tuomas Salste