Tuisku: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tuisku

Tuisku on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 7 000:s suomalainen on Tuisku.

Tuiskujen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 706 max

v. 1985 658

v. 2014 769

v. 2015 773

v. 2016 774

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tuisku on noin sijalla 1 100.

Tuisku on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tuisku ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Tuisku on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Tuisku on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Tuisku ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 212 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Tuiskuja on 774.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1930

Tuiskuja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 48 Tuiskun asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Tuiskujen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Rovaniemen maalaiskunta (21 vainajaa), Ylistaro (5) sekä Kurikka (4). Valtaosa asui Pohjanmaalla ja Lapissa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Tuisku, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 36.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1948–2001

Sana Tuisku tai Tuiskun esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Tuisku

Tuisku (paikannimi)Katuosoitteissa

Tuisku on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 21 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tuisku jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tuisku esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tuiskukatu, Tuiskukuja, Tuiskunkatu, Tuiskunkuja, Tuiskunmutka, Tuiskuntaival, Tuiskuntie, Tuiskupolku, Tuiskutie, Tuiskuvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Tuisku-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Tuisku

Tuisku on myös etunimi. Vuonna 2016 Tuisku oli yhtenä etunimenä 308 suomalaisella (152 miestä, 156 naista). Sukunimenä Tuisku on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 774 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tuiskut ulkomailla

Ruotsissa Tuisku oli 43 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 5 henkeä, joiden sukunimi oli TUISKU.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Туйску tarkoittaa nimeä Tuisku. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tuija Tuisku.

Samankaltaisia nimiä kuin Tuisku

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: tuisku.com, tuisku.net, tuisku.eu, tuisku.fi, tuisku.info, tuisku.name, tuisku.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tuisku i Finland. Surname Tuisku in Finland.

©Tuomas Salste