Tukiainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tukiainen

Tukiainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 3 200:s suomalainen on Tukiainen.

Tukiaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1662 max

v. 2014 1680

v. 2015 1686

v. 2016 1687

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tukiainen on noin sijalla 500.

Tukiainen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tukiainen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Tukiainen on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Tukiainen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Tukiainen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 51 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Tukiaisia on 1 687.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1930

Tukiaisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 115 Tukiaisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Tukiaisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (23 vainajaa), Kaavi (11), Viipuri (10) sekä Polvijärvi (10). Lähes kaikki asuivat Etelä- ja Itä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Tukiainen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 78.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2003

Sana Tukiainen, Tukiaisen tai Tukiaiset esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Tukiainen

Tukiainen (paikannimi)Katuosoitteissa

Tukiainen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tukiainen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tukiainen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tukiaisentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Tukiainen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tukiaiset ulkomailla

Ruotsissa Tukiainen oli 20 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тукиайнен tarkoittaa nimeä Tukiainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tukiain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tukiainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Tukiainen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: tukiainen.info, tukiainen.net, tukiainen.org, tukiaiset.fi, tukiainen.com, tukiainen.eu, tukiainen.fi, tukiainen.name, tukiaiset.com, tukiaiset.eu, tukiaiset.info, tukiaiset.name, tukiaiset.net, tukiaiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tukiainen i Finland. Surname Tukiainen in Finland.

©Tuomas Salste