Tukkiniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tukkiniemi

Tukkiniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Tukkiniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 31

v. 2016 31

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tukkiniemi on noin sijalla 16 000.

Tukkiniemi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Tukkiniemi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tukkiniemi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Tukkiniemi

Tukkiniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Tukkiniemi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tukkiniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tukkiniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tukkiniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Tukkiniemi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Туккиниеми ("Tukkinijemi") tarkoittaa nimeä Tukkiniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tuckiniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tukkiniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Tukkiniemi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tukkiniemi i Finland. Surname Tukkiniemi in Finland.

©Tuomas Salste