Tulkki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tulkki

Tulkki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Tulkkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 287 max

v. 1985 307

v. 1998 304

v. 2014 322

v. 2015 325

v. 2016 322

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tulkki on noin sijalla 2 500.

Sanan tulkki merkitys on 'kielenkääntäjä'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Tulkki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tulkki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Tulkki on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Tulkki on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Tulkki ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 37 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Tulkkeja on 322.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1922

Tulkkeja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 22 Tulkin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Tulkkien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Virolahti (9 vainajaa) sekä Alatornio (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Tulkki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 11.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1923
Lakanneet yritykset
perust. 1949–2004

Sana Tulkki, Tulkin tai Tulkit esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Tulkki

Tulkki (paikannimi)Katuosoitteissa

Tulkki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tulkki jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tulkki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tulkinkatu, Tulkinkuja, Tulkintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Tulkki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tulkit ulkomailla

Ruotsissa Tulkki oli 21 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тулкки tarkoittaa nimeä Tulkki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tulkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tulkki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tulla Tulkki.

Samankaltaisia nimiä kuin Tulkki

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: tulkit.com, tulkit.fi, tulkit.info, tulkit.net, tulkki.com, tulkki.eu, tulkki.info, tulkki.net, tulkit.eu, tulkit.name, tulkit.org, tulkki.fi, tulkki.name, tulkki.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tulkki i Finland. Surname Tulkki in Finland.

©Tuomas Salste