Tulla: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tulla

Tulla on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Tulla-nimisten määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 326 max

v. 2014 274

v. 2015 275

v. 2016 273

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tulla on noin sijalla 2 900.

Nimi on ollut melko laajalti käytössä Savossa. Vuonna 1890 Tulla-nimisiä oli pelkästään Savon maaseudulla 200–500.

Tulla on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tulla ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Tulla on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Tulla on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Tulla ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 49 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Tulla-nimisiä on 273.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1928

Tulla-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 26 Tullan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Tulla-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kangasniemi (22 vainajaa) sekä Hankasalmi (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Tulla, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 14.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1925–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1946–1995

Sana Tulla tai Tullan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Tulla

Tulla (paikannimi)Katuosoitteissa

Tulla on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tulla jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tulla esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tullantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Tulla-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Tulla

Tulla on myös etunimi. Etunimenä se on kuitenkin Suomessa harvinainen.

Tullat ulkomailla

Ruotsissa Tulla oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 157 henkeä, joiden sukunimi oli TULLA.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 8 henkeä, joiden sukunimi oli TULLA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тулла tarkoittaa nimeä Tulla. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tulikki Tulla.

Samankaltaisia nimiä kuin Tulla

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: tulla.com, tulla.eu, tulla.net, tullat.com, tulla.fi, tulla.info, tulla.name, tulla.org, tullat.eu, tullat.fi, tullat.info, tullat.name, tullat.net, tullat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tulla i Finland. Surname Tulla in Finland.

©Tuomas Salste