Tunkkari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tunkkari

Tunkkari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Tunkkarien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 164 max

v. 2014 200

v. 2015 202

v. 2016 202

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tunkkari on noin sijalla 3 800.

Tunkkari on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tunkkari ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Tunkkari on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Tunkkari on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Tunkkari ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 64 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Tunkkareja on 202.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1928

Tunkkareja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 7 Tunkkarin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Tunkkari, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 5.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1950–2003

Sana Tunkkari tai Tunkkarin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Tunkkari

Tunkkari (paikannimi)Katuosoitteissa

Tunkkari on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tunkkari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tunkkari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tunkkarintie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Tunkkari-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тунккари tarkoittaa nimeä Tunkkari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tuncarj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tunkkari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tung Tunkkari tai Tunne Tunkkari.

Samankaltaisia nimiä kuin Tunkkari

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: tunkkari.fi, tunkkari.com, tunkkari.eu, tunkkari.info, tunkkari.name, tunkkari.net, tunkkari.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tunkkari i Finland. Surname Tunkkari in Finland.

©Tuomas Salste