Tuohi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tuohi

Tuohi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Tuohien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 41

v. 2016 41

v. 2017 39

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tuohi on noin sijalla 14 000.

Tuohi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Tuohi

Tuohi (paikannimi)Katuosoitteissa

Tuohi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Tuohi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tuohi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tuohenkuja, Tuohiaukio, Tuohiharju, Tuohikatu, Tuohikuja, Tuohimaantie, Tuohimutka, Tuohipiha, Tuohipolku, Tuohirinne, Tuohitie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Туохи tarkoittaa nimeä Tuohi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Toohj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tuohi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tuomi Tuohi tai Tuomo Tuohi.

Samankaltaisia nimiä kuin Tuohi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Tuohi, Finland.

©Tuomas Salste