Tuohilampi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tuohilampi

Tuohilampi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Tuohilampien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2016 26

v. 2017 27

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tuohilampi on noin sijalla 18 000.

Tuohilampi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Tuohilampi

Tuohilampi (paikannimi)Tuohilampi (karttanimi)

Tuohilampi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 43 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on rakennus, suo, talo, vesialue sekä vesistökohde.

Nyky-Suomen lisäksi Tuohilampi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Tuohilampi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Tuohilampi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tuohilammentie, Tuohilampivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Туохилампи tarkoittaa nimeä Tuohilampi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Toohilambj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tuohilampi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tuomi Tuohilampi tai Tuomo Tuohilampi.

Samankaltaisia nimiä kuin Tuohilampi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Tuohilampi, Finland.

©Tuomas Salste