Tuohimetsä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tuohimetsä

Tuohimetsä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Tuohimetsien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 86

v. 2015 83

v. 2016 82

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tuohimetsä on noin sijalla 7 800.

Tuohimetsä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Tuohimetsä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tuohimetsä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Tuohimetsä

Tuohimetsä (paikannimi)

Tuohimetsä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tuohimetsä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Tuohimetsä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Туохимется ("Tuohimetsja") tarkoittaa nimeä Tuohimetsä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Toohimetzä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tuohimetsä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Tuohimetsa tai Tuohimetsae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tuomi Tuohimetsä tai Tuomo Tuohimetsä.

Samankaltaisia nimiä kuin Tuohimetsä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tuohimetsä i Finland. Surname Tuohimetsä in Finland.

©Tuomas Salste