Tuomaala: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tuomaala

Tuomaala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 3 500:s suomalainen on Tuomaala.

Tuomaaloiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1154 max

v. 2014 1570

v. 2015 1574

v. 2016 1581

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tuomaala on noin sijalla 500.

Tuomaala on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tuomaala ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Tuomaala on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Tuomaala on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Tuomaala ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 172 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Tuomaaloita on 1 581.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1934

Tuomaaloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 92 Tuomaalan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Tuomaaloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Yli-Ii (7 vainajaa), Evijärvi (7) sekä Lohtaja (5). Valtaosa asui Pohjanmaalla ja Pirkanmaalla.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Tuomaala, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 76.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2003

Sana Tuomaala, Tuomaalan tai Tuomaalat esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Tuomaala

Tuomaala (paikannimi)Katuosoitteissa

Tuomaala on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 127 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tuomaala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tuomaala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tuomaalankatu, Tuomaalankuja, Tuomaalanpolku, Tuomaalantie, Tuomaalavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Tuomaala-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tuomaalat ulkomailla

Ruotsissa Tuomaala oli 43 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Туомаала tarkoittaa nimeä Tuomaala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Toomala on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tuomaala olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tuomas Tuomaala tai Tuomi Tuomaala.

Samankaltaisia nimiä kuin Tuomaala

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: tuomaala.com, tuomaala.net, tuomaalat.fi, tuomaala.eu, tuomaala.fi, tuomaala.info, tuomaala.name, tuomaala.org, tuomaalat.com, tuomaalat.eu, tuomaalat.info, tuomaalat.name, tuomaalat.net, tuomaalat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tuomaala i Finland. Surname Tuomaala in Finland.

©Tuomas Salste