Tuomas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tuomas

Tuomas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Tuomaiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 33 max

v. 2014 69

v. 2015 71

v. 2016 74

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tuomas on noin sijalla 8 400.

Tuomas-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Tuomas on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tuomas ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2004

Sana Tuomas tai Tuomaan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Tuomas

Tuomas (paikannimi)Katuosoitteissa

Tuomas on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tuomas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tuomas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tuomaankatu, Tuomaankuja, Tuomaanpolku, Tuomaantanhua, Tuomas, Tuomas väg, Tuomasgränden. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Tuomas-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Tuomas

Tuomas on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Tuomas oli yhtenä etunimenä 28 099 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 100:s mies oli etunimeltään Tuomas. Juuri etunimenä Tuomas onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 74 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tuomaat ulkomailla

Ruotsissa Tuomas oli 34 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Туомас tarkoittaa nimeä Tuomas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tuomi Tuomas tai Tuomo Tuomas.

Samankaltaisia nimiä kuin Tuomas

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tuomas i Finland. Surname Tuomas in Finland.

©Tuomas Salste