Tuomela: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tuomela

Tuomela on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 3 500:s suomalainen on Tuomela.

Tuomeloiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1383 max

v. 2014 1549

v. 2015 1555

v. 2016 1555

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tuomela on noin sijalla 500.

Tuomela on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tuomela ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Tuomela on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Tuomela on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Tuomela ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 50 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Tuomeloita on 1 555.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1927

Tuomeloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 126 Tuomelan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Tuomeloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (7 vainajaa), Ii (7) sekä Orimattila (5).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Tuomela, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 96.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1898–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2002

Sana Tuomela tai Tuomelan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Tuomela

Tuomela (paikannimi)Katuosoitteissa

Tuomela on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 416 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tuomela jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tuomela esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tuomela, Tuomelagatan, Tuomelanharju, Tuomelankatu, Tuomelankuja, Tuomelanmutka, Tuomelanpolku, Tuomelanraitti, Tuomelantie, Tuomelavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Tuomela-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tuomelat ulkomailla

Ruotsissa Tuomela oli 58 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Туомела tarkoittaa nimeä Tuomela. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tuomi Tuomela tai Tuomo Tuomela.

Samankaltaisia nimiä kuin Tuomela

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: tuomela.com, tuomela.eu, tuomela.fi, tuomela.info, tuomela.net, tuomela.name, tuomela.org, tuomelat.com, tuomelat.eu, tuomelat.fi, tuomelat.info, tuomelat.name, tuomelat.net, tuomelat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tuomela i Finland. Surname Tuomela in Finland.

©Tuomas Salste