Tuomialho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tuomialho

Tuomialho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Tuomialhojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 23

v. 2016 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tuomialho on noin sijalla 19 000.

Tuomialho-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Tuomialho on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tuomialho ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Tuomialho

Tuomialho (paikannimi)

Tuomialho on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on painanne.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tuomialho jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Tuomialho-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Туомиалхо tarkoittaa nimeä Tuomialho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Toomialhå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tuomialho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tuomi Tuomialho tai Tuomo Tuomialho.

Samankaltaisia nimiä kuin Tuomialho

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tuomialho i Finland. Surname Tuomialho in Finland.

©Tuomas Salste