Tuomikko: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tuomikko

Tuomikko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Tuomikko-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tuomikko on noin sijalla 21 000.

Tuomikko-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Tuomikko on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tuomikko ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Tuomikko

Tuomikko (paikannimi)Katuosoitteissa

Tuomikko on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tuomikko jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tuomikko esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tuomikkokuja, Tuomikkotie, Tuomikontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Tuomikko-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Туомикко tarkoittaa nimeä Tuomikko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Toomickå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tuomikko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tuomi Tuomikko tai Tuomo Tuomikko.

Samankaltaisia nimiä kuin Tuomikko

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tuomikko i Finland. Surname Tuomikko in Finland.

©Tuomas Salste