Tuominiemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tuominiemi

Tuominiemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Tuominiemien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 350 max

v. 2014 406

v. 2015 405

v. 2016 408

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tuominiemi on noin sijalla 2 100.

Tuominiemi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tuominiemi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Tuominiemi on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Tuominiemi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Tuominiemi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 53 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Tuominiemiä on 408.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1926

Tuominiemiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 32 Tuominiemen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Tuominiemien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Teuva (4 vainajaa) sekä Halsua (3). Valtaosa asui Pohjanmaalla ja Satakunnassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Tuominiemi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 22.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1904–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1947–1985

Sana Tuominiemi tai Tuominiemen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Tuominiemi

Tuominiemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Tuominiemi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 59 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, niemi, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tuominiemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tuominiemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tuominiemenkuja, Tuominiementie, Tuominiemi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Tuominiemi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tuominiemet ulkomailla

Ruotsissa Tuominiemi oli 15 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Туоминиеми ("Tuominijemi") tarkoittaa nimeä Tuominiemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Toominiemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tuominiemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tuomi Tuominiemi tai Tuomo Tuominiemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Tuominiemi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: tuominiemet.com, tuominiemet.eu, tuominiemet.fi, tuominiemet.info, tuominiemet.name, tuominiemet.net, tuominiemet.org, tuominiemi.com, tuominiemi.eu, tuominiemi.fi, tuominiemi.info, tuominiemi.name, tuominiemi.net, tuominiemi.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tuominiemi i Finland. Surname Tuominiemi in Finland.

©Tuomas Salste