Tuomola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tuomola

Tuomola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 3 900:s suomalainen on Tuomola.

Tuomola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1378 max

v. 2014 1390

v. 2015 1390

v. 2016 1387

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tuomola on noin sijalla 600.

Tuomola on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tuomola ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Tuomola on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Tuomola on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Tuomola ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 176 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Tuomola-nimisiä on 1 387.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1933

Tuomola-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 120 Tuomolan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Tuomola-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Janakkala (7 vainajaa), Köyliö (6), Tampere (6) sekä Tammela (6). Valtaosa asui Lounais-Suomessa ja Hämeessä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Tuomola, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 89.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1903–1939
Lakanneet yritykset
perust. 1950–2004

Sana Tuomola tai Tuomolan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Tuomola

Tuomola (paikannimi)Katuosoitteissa

Tuomola on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 135 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tuomola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tuomola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tuomolankatu, Tuomolankuja, Tuomolanpolku, Tuomolantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Tuomola-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tuomolat ulkomailla

Ruotsissa Tuomola oli 19 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Туомола tarkoittaa nimeä Tuomola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tuomo Tuomola tai Tuomi Tuomola.

Samankaltaisia nimiä kuin Tuomola

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: tuomola.com, tuomola.fi, tuomola.info, tuomola.net, tuomola.org, tuomola.eu, tuomola.name, tuomolat.com, tuomolat.eu, tuomolat.fi, tuomolat.info, tuomolat.name, tuomolat.net, tuomolat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tuomola i Finland. Surname Tuomola in Finland.

©Tuomas Salste