Tuovila: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tuovila

Tuovila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 9 000:s suomalainen on Tuovila.

Tuoviloiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 553 max

v. 2014 616

v. 2015 630

v. 2016 630

v. 2017 632

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tuovila on noin sijalla 1 400.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Tuovila on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Tuovila on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Tuovila ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 139 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Tuoviloita on 632.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1928

Tuoviloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 46 Tuovilan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Tuoviloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kuusamo (28 henkeä), Peräseinäjoki (3) sekä Petsamo (3). Lähes kaikki asuivat Pohjanmaalla ja Lapissa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Tuovila, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 29.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1901–1904
Yritykset
perust. 1949–2009

Sana Tuovila esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Tuovila

Tuovila (paikannimi)Katuosoitteissa

Tuovila on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 51 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Tuovila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tuovila esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tuovilantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tuovilat ulkomailla

Ruotsissa Tuovila oli 65 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Туовила tarkoittaa nimeä Tuovila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Toofwila on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tuovila olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tuovi Tuovila tai Tuomo Tuovila.

Samankaltaisia nimiä kuin Tuovila

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Tuovila, Finland.

©Tuomas Salste